Webbdesign trender 2021 – med fokus på användarupplevelsen

Vi listar 11 webbdesign trender du behöver ha koll på för 2021. Det finns en uppsjö av webbplatser som alla riktar sig mot samma målgrupp och du vill såklart stå ut i förhållande till dina konkurrenter
Home » Webbdesign trender 2021 – med fokus på användarupplevelsen

Vi listar 11 webbdesign trender du behöver ha koll på för 2021. Det finns en uppsjö av webbplatser som alla riktar sig mot samma målgrupp och du vill såklart stå ut i förhållande till dina konkurrenter. I och med årets webbdesign trender hjälper vi dig att se till så att användarna stannar på just din webbplats och inte väljer att klicka sig vidare till en konkurrent. En betydande faktor är den upplevelse du ger dina användare och en stor del av detta är design. Här kommer några av de webbdesign trender som under 2021 kan få din webbplats att se fantastisk ut och skilja dig från mängden.

Inspirerad av Oscarstrapp

Det är ingen nyhet att användare inte gillar att läsa stora och långa textstycken. För att fånga deras uppmärksamhet behöver du presentera innehållet på din webbplats på ett roligare sätt som håller besökarna intresserade. Snygga bilder är bra i sig, men när man kombinerar dem med grafiska element som lockar till interaktion blir resultaten som bäst. Dina användare kommer inte enbart att behålla intresset för ditt innehåll, utan de kommer i större mån att interagera med innehållet. Detta skapar en bättre förståelse för det du vill presentera.

Här får man inspiration för webbdesign